ΚΑΜΑΡΙ

Πολιτιστικός Σύλλογος Παστίδας

Posted by kamariwp On September - 14 - 2018 Comments Off on Βίντεο από το το 12o Φεστιβάλ Παστίδας “Καμάρεια 2018″

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παστίδας Ρόδου «Καμάρι» πραγματοποίησε  το 12ο Πολιτιστικό Φεστιβάλ Παστίδας «Καμάρεια» σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, από 1 έως 9 Σεπτεμβρίου 2018.

Το πρόγραμμα περιλάμβανε θεατρική παράσταση, παραδοσιακούς και μοντέρνους χορούς,  συναυλίες με μουσική και τραγούδια για όλα τα γούστα, βραβεύσεις αριστούχων μαθητών κ.α.

Καθ’ όλη την διάρκεια του Φεστιβάλ λειτούργησε Έκθεση Θρησκευτικής Φωτογραφίας του Γεωργίου Ι. Πάττα και  Έκθεση Ζωγραφικής από τα τμήματα του Συλλόγου, ενώ έγιναν εγγραφές στα τμήματα Παραδοσιακών Χορών, Ζωγραφικής, Θεατρικής Ομάδας και  εγγραφές νέων μελών.

1η Ημέρα

Από την 1η ημέρα του 12ου Πολιτιστικού Φεστιβάλ Παστίδας «Καμάρεια 2018» μπορείτε να δείτε εικόνες από τα εγκαίνια της Έκθεσης Εκκλησιαστικής Φωτογραφίας του Γεωργίου Πάττα και της συναυλίας αφιερωμένη στον συνθέτη Γιώργο Χατζηνάσιo από την Μικτή Χορωδία και μαντολινάτα της Δ.Ε. Πεταλούδων με μαέστρο την κ.Φλώρα Πελεκάνου.

2η Ημέρα

Η 2η ημέρα του 12ου Πολιτιστικού Φεστιβάλ Παστίδας περιλάμβανε παραδοσιακούς χορούς με τους: Πολιτιστικό Σύλλογο Παστίδας «Καμάρι» – Τμήμα Ενηλίκων (με δύο προγράμματα), το Χορευτικό Εργαστήρι Δημοτικής Κοινότητας Ιαλυσού και τον Σύλλογο Ρουμελιωτών Ρόδου.

3η Ημέρα

Η 3η ημέρα του 12ου Πολιτιστικού Φεστιβάλ Παστίδας περιλάμβανε μία υπέροχη μουσικοχορευτική παράσταση για την ξενιτιά με τίτλο «Με χορό και με τραγούδι», από την Μικτή Χορωδία Δήμου Ρόδου με μαέστρο τον κ. Μιχάλη Καλαεντζή και την χορευτική ομάδα του Συλλόγου Γυναικών Κοσκινού.

Παρουσιαστές ήταν η Άννα Σαρρή και ο Γεώργιος Πάττας.

5η Ημέρα

Η 5η ημέρα ήταν αφιερωμένη στους μοντέρνους και στους latin χορούς. Συμμετείχαν η Παιδική Ομάδα Zumba Πολιτιστικού Συλλόγου Παστίδας «Καμάρι», η Ομάδα μοντέρνου χορού από τον Σύλλογο Νέων Παραδεισίου «Ωρίωνας», η Σχολή Χορού της Κωνσταντίνας Νταλαμάγκα-Μιρόσαβιτς και οι Los Champicos Rhodes Salsa Club με Salsa Animation.

6η & 7η Ημέρα

Την 6η και την 7η ημέρα η Παράδοση είχε την τιμητική της. Παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φανών «Ο Πρόδρομος», ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παραδεισίου «Βιλλανόβα», ο Σύλλογος Θεσσαλών Ρόδου, ο Πολιτιστικός και Περιβαλλοντολογικός Σύλλογος «Παναγιά Καθολική» Αφάντου, ο Σύλλογος Ποντίων Ρόδου «Ο Διγενής», ο Σύλλογος Πελοποννησίων Ρόδου «Ο Μωριάς» και οι επίσημοι προσκεκλημένοι Πολιτιστικός Σύλλογος «Αμύντας» Σκοπιάς Φλώρινας και Φιλεκπαιδευτικός Σύλλογος Φλώρινας «Αριστοτέλης».

9η Ημέρα

Την 9η και τελευταία ημέρα του Φεστιβάλ το πρόγραμμα περιλάμβανε ειδικές βραβεύσεις όπου τιμήθηκαν μόνιμοι κάτοικοι Παστίδας όλων των ηλικιών για τις επιδόσεις τους σε διάφορους τομείς όπως ο αθλητισμός, η μουσική κ.α. Στο βίντεο μπορείτε να δείτε την απονομή τιμητικής πλακέτας στον γνωστό συγγραφέα, ερευνητή, λαογράφο Γεωργαλλίδη Σταύρο για την προσφορά του προς τον Σύλλογο και προς τον τόπο μας και παραδοσιακούς χορούς από το 1ο & 2ο Παιδικό Τμήμα Πολιτιστικού Συλλόγου Παστίδας «Καμάρι», το Τμήμα Εφήβων Πολιτιστικού Συλλόγου Παστίδας «Καμάρι», το Τμήμα Εφήβων του Πολιτιστικού Συλλόγου Μαριτσών «Ο Κερωνιάτης», το Τμήμα Εφήβων του Πολιτιστικού Συλλόγου Παραδεισίου «Βιλλανόβα» και το Τμήμα Ενηλίκων Αρχαρίων του Πολιτιστικού Συλλόγου Παστίδας «Καμάρι».

 

Categories: Uncategorized

Comments are closed.

Πρόσφατες Ανακοινώσεις

Ενημέρωση - Ανακοίνωση

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παστίδας ΚΑΜΑΡΙ σας ενημερώνει ότι τα μαθήματα παραδοσιακών χορών και μοντέρνου χορού ...

Καθιέρωση δύο νέων εκδηλώσεων στην Παστίδα από το “Καμάρι”

Γνωστοποίηση προς τον κόσμο και τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Παστίδας Ρόδου «Καμάρι» Αποφάσεις της συνεδρίασης ...

Οι δράσεις του Πολιτιστικού Συλλόγου Παστίδας Ρόδου «Καμάρι» την Μεγάλη & την Λαμπρή Εβδομάδα και την Πρωτομ

«Αναπαράσταση των Παθών στην Παστίδα» Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παστίδας Ρόδου «ΚΑΜΑΡΙ» πραγματοποίησε για ακόμη μία φορά ...

Η Χορευτική μας ομάδα στο Παραδοσιακό Πανηγύρι Αγίας Ειρήνης Λαχανιάς

Καλή επιτυχία στην χορευτική μας ομάδα παραστάσεων (Ενηλίκων) που ξεκινάει τις φετινές παραστάσεις από το ...

Χριστός Ανέστη!!!! Χρόνια πολλά!!!

Χριστός Ανέστη !!! Χρόνια πολλά σε όλο τον κόσμο, σε όλους τους φίλους του συλλόγου ...

Χορηγοί