ΚΑΜΑΡΙ

Πολιτιστικός Σύλλογος Παστίδας

Posted by kamariwp On April - 30 - 2020 Comments Off on Τραγούδι του Μάη και Εορτασμός της Πρωτομαγιάς τα παρελθόντα έτη στην Παστίδα

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παστίδας «ΚΑΜΑΡΙ» στην διαρκή προσπάθεια που κάνει για την διαφύλαξη και διατήρηση των Ηθών και Εθίμων του τόπου μας, τα τελευταία χρόνια αναβίωσε το «Τραγούδι του Μάη» στην Παστίδα και καθιέρωσε τον Εορτασμό της Πρωτομαγιάς στην μαγευτική τοποθεσία όπου βρίσκεται το μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου στο χωριό μας.

ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΟΥ ΜΑΗ

Το βράδι της παραμονής της Πρωτομαγιάς εκτός από τα μέλη του Συλλόγου και όσοι επιθμούσαν συμμετείχαν τραγουδώντας συνοδείας μουσικών οργάνων το Τραγούδι του Μάη και πετούσαν λουλούδια στους δρόμους και στις αυλές των σπιτιών. Ένα έθιμο που υπήρχε εδώ και πολλά χρόνια στο χωριό μας. Με αυτό τον μοναδικό τρόπο οι πρόγονοι μας καλωσόριζαν τον Μάη.

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΣΤΟΝ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟ ΠΑΣΤΙΔΑΣ

Ο Σύλλογος καλούσε ανήμερα την Πρωτομαγιά όλο τον κόσμο να προσέλθει στο μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου Παστίδας. Εκτός από την ορχήστρα με παραδοσιακά νησιώτικα και λαϊκά τραγούδια,  αναβίωσαν και παλιά παραδοσιακά παιχνίδια. Μικροί και μεγάλοι διασκέδασαν παίζοντας όμορφα και απλά παιχνίδια, όπως είναι το τράβηγμα σκοινιού, οι τσουβαλοδρομίες, οι αυγοδρομίες κ.α.
 

Categories: Uncategorized

Comments are closed.

Πρόσφατες Ανακοινώσεις

Προσευχόμαστε για την Αγιά Σοφιά

    Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παστίδας « ΚΑΜΑΡΙ» δεν θα επιτρέψει σε κανένα να προσβάλει την Θρησκεία ...

Κύπρος – 20 Ιουλίου 1974 – ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ…

Τα ξημερώματα της 20ης Ιουλίου του 1974, ξεκίνησε η βάρβαρη τουρκική εισβολή στην Κύπρο. Η Τουρκία υποστήριξε ...

Ο καλλωπισμός στο Εξωκλήσι του Αγίου Γεωργίου Παστίδας από το «Καμάρι»

  Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παστίδας Ρόδου «Καμάρι» πραγματοποίησε την Κυριακή 12/07/2020 στο Εξωκλήσι του Αγίου Γεωργίου ...

Ανοιχτή πρόσκληση - Κάλεσμα

Την Κυριακή 12/07/2020 στις 08:30 το πρωί καθαρίζουμε, συντηρούμε, βάφουμε, και καλλωπίζουμε τον χώρο στο ...

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ – ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

  Την Παρασκευή 3 Ιουλίου, και μετά από μια μικρή ανακαίνιση ευκαιρίας δοθείσης ( λόγω παύσης ...

Χορηγοί