ΚΑΜΑΡΙ

Πολιτιστικός Σύλλογος Παστίδας

Posted by kamariwp On September - 9 - 2021 Comments Off on Ολοκληρώθηκε το 14ο Πολιτιστικό Φεστιβάλ Παστίδας “Καμάρεια 2021”

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παστίδας «Καμάρι» πραγματοποίησε το 14ο Πολιτιστικό Φεστιβάλ Παστίδας «Καμάρεια 2021» σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και την στήριξη του Δ.Ο.Π.Α.Ρ. από 1 έως 8 Σεπτεμβρίου 2021.

Με εξαίρεση την περσινή χρονιά και κάτω από δύσκολες συνθήκες έλαβε χώρα το Φεστιβάλ στην γενική προσπάθεια που γίνεται απ’όλους για την επιστροφή στην κανονικότητα όπου ο πολιτισμός δεν θα μπορούσε να είναι απών.

Το Φεστιβάλ ήταν αφιερωμένο στα 200 χρόνια από την Εθνεγερσία του 1821.

Το πρόγραμμα είχε κάποιες αλλαγές λόγω της συμμετοχής του Συλλόγου στο τριήμερο εθνικό πένθος για τον θάνατο του Μίκη Θεοδωράκη.

Πιο αναλυτικά την 1η ημέρα Τετάρτη 01/09/2021 έγιναν βραβεύσεις αριστούχων μαθητών και εισαχθέντων σε ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, μόνιμων κατοίκων Παστίδας. Ακολούθησε συναυλία από την Μικτή χορωδία του Δήμου Ρόδου με μαέστρο τον Μιχάλη Καλαεντζή αφιερωμένη στο Έτος Οδυσσέα Ελύτη με αφορμή τα 25 χρόνια από τον θάνατο του και στα 200 χρόνια από την Εθνεγερσία.

Από την Πέμπτη έως και το Σάββατο αναβλήθηκαν οι εκδηλώσεις λόγω της συμμετοχής του Συλλόγου στο Εθνικό Πένθος για τον θάνατο του Μίκη Θεοδωράκη.

Την Κυριακή 5/9 πραγματοποιήθηκε η μεγάλη Χοροθεατρική παράσταση με θέμα την Αναπαράσταση της ορκωμοσίας των αγωνιστών και της κήρυξης της Επανάστασης του 1821, σε συνδιοργάνωση με τον Δ.Ο.Π.Α.Ρ. και την στήριξη της Στέγης Καλαβρυτινών και Φίλων Πάτρας «Αγία Λαύρα».

Την Δευτέρα 6/9 το πρόγραμμα συνεχίστηκε με Παραδοσιακούς χορούς από τον  Σύλλογο Γυναικών Κοσκινού, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Παστίδας «Καμάρι» – Εφηβικό Τμήμα, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ιαλυσού «Φερενίκη» και τον Σύλλογο Πελοποννησίων Ρόδου «Ο Μωριάς».

Την Τρίτη 7/9 το Φεστιβάλ ολοκληρώθηκε με ειδικές βραβεύσεις και ένα μουσικό αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη από την ορχήστρα του Γιώργου Κασιώτη.

Η θεατρική παράσταση για μικρούς και μεγάλους «Ο πρίγκιπας ΛΕΜΟΝΗΣ», από τον Θεατρικό Σύλλογο Δωδεκανήσου και την Βίκυ Θεολόγη θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 19/9/2021 και ώρα 18:30 στο Παλαιό Δημοτικό Σχολείο Παστίδας με ελεύθερη είσοδο.

Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Παστίδας «Καμάρι» θα ήθελαν να ευχαριστήσουν δημόσια:

Πρώτα και πάνω απ’όλα τους αφανείς ήρωες μέλη-ακούραστους εργάτες του Συλλόγου, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τον Περιφερειάρχη και μέλος του Συλλόγου μας κ.Γιώργο Χατζημάρκο, τον Εντεταλμένο Περιφερειακό Σύμβουλο Αθλητισμού Δωδεκανήσου κ. Νίκο Νικολή, τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού και Πρόεδρο του ΔΟΠΑΡ κ. Αλέξανδρο Κολιάδη, τον Δημοτικό Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού Ρόδου (Δ.Ο.Π.Α.Ρ.),  την Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων του Δήμου Ρόδου κ.Καραμπίνη Μαρία,  την Στέγη Καλαβρυτινών και Φίλων Πάτρας «Αγία Λαύρα», την Μικτή Χορωδία του Δήμου Ρόδου και τον Μαέστρο κ.Καλαεντζή Μιχάλη, τον Αιδεσιμότατο Μακάριο Σκόνη και την Εκκλησιαστική Επιτροπή Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Παστίδας, την Πρόεδρο κ.Ρένα Αυγενικού-Πάττα και το Τοπικό Συμβούλιο Παστίδας, τον κ.Νικόλαο Μπαρτατίλα, τον κ.Καμαράκη Γεώργιο, τον κ.Σπανό Βασίλειο και την εταιρεία ACS, τον κ.Παπακώστα Κωνσταντίνο, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ.Παπαοικονόμου Βασίλειο, τους χορηγούς που κάθε φορά στέκονται αρωγοί στις προσπάθειες μας, όλα τα Μ.Μ.Ε. (έντυπα και ψηφιακά) για την πολύτιμη συμβολή τους κάθε φορά και ιδιαιτέρως την Τηλεόραση ΘΑΡΡΙ, την Τηλεόραση ΙΡΙΔΑ και τους ραδιοφωνικούς σταθμούς RADIO GALAXY & ΡΑΔΙΟ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ και όλο τον κόσμο που καθ’όλη την διάρκεια του Φεστιβάλ ήταν κοντά μας.

Τέλος το πιο μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους συμμετέχοντες Συλλόγους και στους καλλιτέχνες (μουσικούς, χορωδούς, χορευτές κ.α.) που με την παρουσία τους διαμορφώνουμε κάθε χρόνο το πρόγραμμα και προσφέρουμε πλούσιο θέαμα.

 

Βρείτε μας στο :

kamari-pastida.gr

www.youtube.com/kamaripastida

www.facebook.com/KAMARIPASTIDA

kamaripast@gmail.com

Categories: Uncategorized

Comments are closed.

Πρόσφατες Ανακοινώσεις

Συμμετοχή στην Αναπαράσταση των Παθών (2022) στην Παστίδα Ρόδου

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παστίδας Ρόδου «ΚΑΜΑΡΙ» θα πραγματοποιήσει για ακόμη μία φορά την Αναπαράσταση των ...

Ανακοίνωση για τις προσεχείς εκδηλώσεις

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παστίδας "Καμάρι" σας κάνει γνωστό το πρόγραμμα με τις επερχόμενες εκδηλώσεις, που ...

Την Αναπαράσταση της κήρυξης της Επανάστασης του 1821,πραγματοποίησε το «Καμάρι» στη Ρόδο

Την αναπαράσταση της Ορκωμοσίας των Αγωνιστών και της κήρυξης της Επανάστασης του 1821 στην Αγία ...

Αναπαράσταση Της Κήρυξης Της Επανάστασης Του 1821 την 25η Μαρτίου 2022 σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Νοτίου

Όπως αναφέρεται και στο Επίσημο Πρόγραμμα του Εορτασμού της 25ης Μαρτίου 1821 στην πόλη της ...

Εκδήλωση-αφιέρωμα με τίτλο «Ωδή στη γυναίκα» πραγματοποίησε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παστίδας «Καμάρι»

Η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας Ρόδου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας, όρισε το μήνα Μάρτιο ...

Χορηγοί