ΚΑΜΑΡΙ

Πολιτιστικός Σύλλογος Παστίδας

Posted by kamariwp On September - 9 - 2022 Comments Off on Ολοκληρώθηκε το 15ο Πολιτιστικό Φεστιβάλ Παστίδας «Καμάρεια 2022»

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παστίδας «Καμάρι» πραγματοποίησε το 15ο Πολιτιστικό Φεστιβάλ Παστίδας «Καμάρεια 2022» σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και την στήριξη του Δ.Ο.Π.Α.Ρ., της Δημοτικής Κοινότητας Παστίδας, της Δ.Ε.Σ. ΡΟΔΑ και του ΚΤΕΛ Ρόδου από 31 Αυγούστου έως 6 Σεπτεμβρίου 2022.

Καθ’όλη την διάρκεια του Φεστιβάλ λειτουργούσε Έκθεση Ζωγραφικής από τα τμήματα του Συλλόγου με υπεύθυνη την Κατερίνα Αντωνά.

Ένα πολιτιστικό 7ήμερο με βραδιές γεμάτες από Παράδοση, μουσική, θέατρο και χορό. Χορευτικά συγκροτήματα από Πολιτιστικούς Συλλόγους της Ρόδου, μουσικές συναυλίες, με επίσημους καλεσμένους την θεατρική ομάδα «Αρχάγγελος Κιτίου» από την Κύπρο και την χορευτική ομάδα της Ένωσης Ποντίων Σουρμένων, με αποκορύφωμα την μεγάλη μουσικοχορευτική συναυλία με τίτλο «Αχ Πατρίδα μου γλυκιά» που ήταν αφιερωμένη στα 100 χρόνια της Μικρασιατικής Καταστροφής και στα 103 χρόνια της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού που παρουσιάστηκε και στην πόλη της Ρόδου.

Πιο αναλυτικά την 1η ημέρα Τετάρτη 31/08/2021 έγιναν βραβεύσεις αριστούχων μαθητών και εισαχθέντων σε ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, μόνιμων κατοίκων Παστίδας. Ακολούθησε συναυλία από την Μικτή χορωδία του Δήμου Ρόδου με μαέστρο τον Μιχάλη Καλαεντζή αφιερωμένη σε Έλληνες συνθέτες.

Την Πέμπτη 1/9 απολαύσαμε μουσική συναυλία με μαέστρο τον Φάνη Νάνο, αφιερωμένη στο καλό ελληνικό τραγούδι.

Την Παρασκευή 2/9 το πρόγραμμα συνεχίστηκε με Παραδοσιακούς χορούς από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ιαλυσού «Φερενίκη», την Αδελφότητα Κρητών Ρόδου «Ο Ψηλορείτης» και την Ένωση Ποντίων Σουρμένων που είχαμε την τιμή να φιλοξενήσουμε.

Το Σάββατο 3/9 ο Γιώργος Καλορμάκης με την ορχήστρα του μας χάρισε ένα παραδοσιακό γλέντι με νησιώτικα, λαϊκά και Κρητικά τραγούδια.

Η Κυριακή 4/9 περιλάμβανε την μεγάλη μουσικοχορευτική συναυλία με τίτλο «Αχ Πατρίδα μου γλυκιά» που είναι αφιερωμένη στα 100 χρόνια της Μικρασιατικής Καταστροφής και στα 103 χρόνια της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού.

Συμμετείχαν:

• Πολιτιστικός Σύλλογος Παστίδας «Καμάρι».

• Η Παραδοσιακή Χορωδία του Συλλόγου Ιεροψαλτών Ρόδου «Ευάγγελος Μουτάφης».

• Ορχήστρα με παραδοσιακά όργανα αποτελούμενη από τους Μανούσο Δημήτριο, Μανούσο Ραφαήλ, Λαζαρίδη Περικλή, Σταύρο Κάνια, Φάνη Νάνο και Γιώργο Καραβέλατζη.

• Τραγουδιστές και Χορωδοί.

• Αφηγήτρια η Χρυσούλα Γιαννίκη.

• Διευθυντής Χορωδίας ο Καντερίσκος Χρήστος.

• Ένωση Ποντίων Σουρμένων.

• Καλλιτεχνική επιμέλεια (τραγούδια, μουσική, χοροί, φορεσιές, κείμενα και βίντεο): Σιαλούπ Ιωσήφ, Πρόεδρος και Χοροδιδάσκαλος του Πολιτιστικού Συλλόγου Παστίδας «Καμάρι».

• Βίντεο Μοντάζ, Προβολή-διαφήμιση : Γεώργιος Πάττας.

Την Δευτέρα 5/9 προτελευταία ημέρα του Φεστιβάλ είχαμε μοντέρνους χορούς από την Σχολή Χορού Νταλαμάγκα Κωνσταντίνα και παραδοσιακούς χορούς από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Παραδεισίου «Βιλλανόβα» και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Παστίδας «Καμάρι».

Την Τρίτη 6/9 το Φεστιβάλ ολοκληρώθηκε με  την Βράβευση της χορωδίας του τμήματος ΣΤ2 του δημοτικού σχολείου Παστίδας, με σολίστ τη μαθήτρια Μελιτίνη Χαλκιά και υπό την ευθύνη του εκπαιδευτικού του τμήματος Δημήτρη Καλαμπαλίκα και της δασκάλας μουσικής του σχολείου Αλεξάνδρας Κλάδη, που έλαβε μέρος στον διαγωνισμό του Οργανισμού “Make a Wish”, με σκοπό να βοηθήσει τα παιδιά που πάσχουν από σοβαρές ασθένειες και οι παριστάμενοι άκουσαν ζωντανά το τραγούδι «Κάνω μια ευχή» που κέρδισε το πρώτο βραβείο στην κατηγορία της δημιουργίας και εκτέλεσης τραγουδιού σε Πανελλήνιο Επίπεδο !

Στη  συνέχεια την σκυτάλη πήρε η θεατρική ομάδα «Αρχάγγελος Κιτίου» από την Κύπρο που χάρισε πολύ γέλιο με την κωμωδία «Το πουλλίν ΔΕΝ επέτασσεν» του Σπυρίδωνα Π.Κ. Σπύρου. Σκηνοθεσία: Σπυρίδωνας Π.Κ. Σπύρου, Νίκη Πλυσή.

Παρουσιαστές ήταν η Αλεξάνδρα Χαρίση και ο Γιώργος Πάττας, στην φωτογραφική κάλυψη ο Σταύρος Σαλακενός και ο Γιώργος Πάττας ενώ ειδική υποστήριξη παρείχε ο Ανέστης Σακελλαρίδης. Επιμέλεια φωτισμού και ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων ο Φραντζέσκος Ράμφος.

Γενική υποστήριξη: Σταύρος Σαλακενός, Κυριακούλα Κυριαζή, Ελένη Κατσίλλη, Βαλεντίνα Γεράκου-Δανά, Αλεξάνδρα Χαρίση, Ιωάννα Κατσικογιάννη, Κατερίνα Αντωνά, Τριανταφυλλίδη Ελένη, Γερούτση Νίτσα, Βαρβάρα Κατσίλλη, Θοδωρής Δρακάκης, Σπανός Βασίλης, Κηπουρός Σάββας, Ανέστης Σακελλαρίδης.

Χοροδιδάσκαλοι Πολιτιστικού Συλλόγου Παστίδας :Ιωσήφ Σιαλούπ & Κυριακούλα Κυριαζή.

Υπεύθυνος Φεστιβάλ ο Ιωσήφ Σιαλούπ.

Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Παστίδας «Καμάρι» θα ήθελαν να ευχαριστήσουν δημόσια:

Πρώτα και πάνω απ’όλα τους αφανείς ήρωες μέλη-ακούραστους εργάτες του Συλλόγου, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τον Περιφερειάρχη και μέλος του Συλλόγου μας κ.Γιώργο Χατζημάρκο, τον Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού Δωδεκανήσου κ.Χρήστο Μπάρδο για την αμέριστη συμπαράσταση του, τον Δημοτικό Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού Ρόδου (Δ.Ο.Π.Α.Ρ.), τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού και Πρόεδρο του ΔΟΠΑΡ κ. Αλέξανδρο Κολιάδη, τον Σύλλογο Κυπρίων Ρόδου και τον Πρόεδρο κ.Συμεωνίδη Γεώργιο, τον γνωστό Λαογράφο-Συγγραφέα-Ξεναγό κ.Θεοφάνη Μπογιάννο για την προσφορά των βιβλίων του για τους αριστούχους μαθητές, την Μικτή Χορωδία του Δήμου Ρόδου και τον Μαέστρο κ.Καλαεντζή Μιχάλη, τον Αιδεσιμότατο Μακάριο και την Εκκλησιαστική Επιτροπή Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Παστίδας, την Πρόεδρο κ.Ρένα Αυγενικού-Πάττα και το Τοπικό Συμβούλιο Παστίδας, τον κ.Καμαράκη Γεώργιο, τον κ.Σπανό Βασίλειο και την εταιρεία ACS,  τον κ.Σπας Γιουρόκοφ, τον κ.Δημήτρη Παρμπούνη για την ηχοληψία, το FREE SOUND BY GIOVANNI και τον κ.Γιώργο Φωτείνη για την ηχοληψία, το ταξιδιωτικό γραφείο SKEVOS TRAVEL, την BLUE STAR FERRIES, την ναυτιλιακή εταιρεία SEA DREAMS, τους χορηγούς που κάθε φορά στέκονται αρωγοί στις προσπάθειες μας, όλα τα Μ.Μ.Ε. (έντυπα και ψηφιακά) για την πολύτιμη συμβολή τους κάθε φορά και ιδιαιτέρως την ΕΡΤ Ν.Αιγαίου, τους χορηγούς επικοινωνίας Τηλεόραση ΘΑΡΡΙ, ΙΡΙΔΑ Τηλεόραση, RADIO GALAXY, ΡΑΔΙΟ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ, Νότος FM, rodosinfonews.gr, Εφημερίδα «Η Ροδιακή», Εφημερίδα «Η Δημοκρατική» και όλο τον κόσμο που καθ’όλη την διάρκεια του Φεστιβάλ ήταν κοντά μας.

Ιδιαίτερη μνεία:

Στον Αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού Δωδεκανήσου -και μέλος του Συλλόγου μας- κ. Νίκο Νικολή που βρίσκεται πάντα κοντά μας και μας στηρίζει σε κάθε μας δράση. Του ευχόμαστε να είναι πάντα καλά για τα ειλικρινή αισθήματα σεβασμού και αγάπης προς τον Σύλλογο μας.

Στον Αντιπεριφερειάρχη Βιομηχανίας-Ενέργειας-Φυσικών Πόρων Δωδεκανήσου κ.Κάλλιστο Διακογεωργίου που μέσω της εταιρείας του «Κάλλιστος και Βασίλης Διακογεωργίου» με πρωτοβουλία του Συλλόγου μας και ύστερα από προσπάθειες ετών για το συγκεκριμένο θέμα, ανέλαβε εξ ολοκλήρου και ανακαίνισε τις κοινόχρηστες τουαλέτες στον χώρο του Παλαιού Δημοτικού Σχολείου Παστίδας. Του ευχόμαστε τα καλύτερα. Για άλλη μία φορά ο άνθρωπος για τον άνθρωπο.

Τέλος το πιο μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους συμμετέχοντες Συλλόγους και στους καλλιτέχνες (μουσικούς, χορωδούς, χορευτές κ.α.) που με την παρουσία τους διαμορφώνουμε κάθε χρόνο το πρόγραμμα και προσφέρουμε πλούσιο θέαμα.

Ζητάμε προκαταβολικά συγνώμη αν ξεχάσαμε κάποιον.

 

 

 

 

Βρείτε μας στο :

kamari-pastida.gr

www.youtube.com/kamaripastida

www.facebook.com/KAMARIPASTIDA

kamaripast@gmail.com

Categories: Uncategorized

Comments are closed.

Πρόσφατες Ανακοινώσεις

Έναρξη μαθημάτων 𝟐𝟎𝟐3-𝟐𝟎𝟐4 – Αναλυτικά το πρόγραμμα

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παστίδας "Καμάρι" ανακοινώνει ότι ξεκινάνε και πάλι κανονικά τα μαθήματα σε όλα ...

Πρόγραμμα 16ου Πολιτιστικού Φεστιβάλ Παστίδας “Καμάρεια 2023”

«Πρόγραμμα 16ου Πολιτιστικού Φεστιβάλ Παστίδας “Καμάρεια 2023” που συνδιοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παστίδας «Καμάρι» με την ...

Ανακοίνωση για ειδικές βραβεύσεις

Παρακαλούνται οι μόνιμοι κάτοικοι Παστίδας που έχουν πετύχει οποιαδήποτε Πανελλήνια ή Παγκόσμια διάκριση σε οποιονδήποτε ...

Ανακοίνωση για εισαχθέντες σε ΑΕΙ σχ.έτους 2022-2023 μόνιμους κάτοικους Παστίδας

Καθότι τα σχολεία σύμφωνα με τη νομοθεσία περί προσωπικών δεδομένων δεν επιτρέπεται να μας παρέχουν ...

Ανακοίνωση για Αριστούχους Μαθητές Γυμνασίου-Λυκείου 2022-2023 μόνιμους κάτοικους Παστίδας

Καθότι τα σχολεία σύμφωνα με τη νομοθεσία περί προσωπικών δεδομένων δεν επιτρέπεται να μας παρέχουν ...

Χορηγοί