ΚΑΜΑΡΙ

Πολιτιστικός Σύλλογος Παστίδας

Posted by kamariwp On April - 14 - 2022 Comments Off on Ανακοίνωση για τις προσεχείς εκδηλώσεις

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παστίδας "Καμάρι" σας κάνει γνωστό το πρόγραμμα με τις επερχόμενες εκδηλώσεις, που έχουν ως εξής:

Τίτλος Εκδήλωσης:

Αναπαράσταση των Παθών

Τόπος: Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου Παστίδας

Ημερομηνία: Μ.Πέμπτη και Μ.Παρασκευή

Περιγραφή:

Εδώ και χρόνια έχει καθιερωθεί πλέον αυτό το έθιμο το οποίο κάθε χρόνο προσελκύει αρκετό κόσμο.

Πιο αναλυτικά, τη Μεγάλη Πέμπτη νέοι ντυμένοι Ρωμαίοι στρατιώτες θα βρίσκονται κάτω από τον σταυρό του Κυρίου ενώ τη Μεγάλη Παρασκευή εκτός από τους Ρωμαίους, στην πορεία προς το Κοιμητήριο, θα συνοδεύσουν και μικρά κορίτσια ντυμένα μυροφόρες που θα ραίνουν με ροδοπέταλα τον Επιτάφιο. Άλλα παιδιά ντυμένα Ιουδαίοι έχοντας δαυλούς και φαναράκια, δίνουν ένα διαφορετικό χρώμα στα Πάθη του Κυρίου.

Τίτλος Εκδήλωσης:

"Ο πειρατής της άγονης γραμμής", θεατρική παράσταση.

Συντελεστές: Θεατρικός Σύλλογος Δωδεκανήσου Κουίντα & Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού Ρόδου (Δ.Ο.Π.Α.Ρ.).

Τόπος: Πολιτιστικό Κέντρο Παστίδας

Ημερομηνία: Λαμπρή Τετάρτη 27-04-2022 και ώρα 19:00, είσοδος ελεύθερη.

Περιγραφή:

Μία παράσταση που ξεπέρασε τις προσδοκίες μίας τοπικής διοργάνωσης και χρησιμοποιεί κάθε θεατρική τεχνική για να μαγέψει μικρούς και μεγάλους.

Τη μουσική της παράστασης υπογράφει ο Ρόδιος μουσικός Γιάννης Γιακουμάκης ενώ τραγουδούν οι : Θανάσης Ζαχαρόπουλος, Λεωνίδας Σακελλαρίδης, Βιργινία Πρέκα και Μαρία Τσούφη. Στα κρουστά είναι η Άννα Νικητιάδη.

Η παραγωγή είναι σε συνδιοργάνωση του ΔΟΠΑΡ με τον Θεατρικό Σύλλογο Δωδεκανήσου και η είσοδος σε όλες τις παραστάσεις είναι ελεύθερη.

Παίζουν τα μέλη της θεατρικής ομάδας ΚΟΥΙΝΤΑ : Βαλάντης Κασσανής, Γεωργία Παπάκη, Γιάννης Κούρος, Αγγελική Γκόγκου, Χρύσα Παρσαλίδου & Βίκυ Θεολόγη. Τα σκηνικά είναι σε δημιουργία του Παναγιώτη Φυλτζανίδη ενώ τα κουστούμια της Γιάννας Γιορντάνοβα.

Τίτλος Εκδήλωσης:

"Πρωτομαγιά στον Άγιο Γεώργιο Παστίδας".

Τόπος: Εξωκλήσι Αγίου Γεωργίου και Ευαγγελιστή Ματθαίου στην Παστίδα.

Ημερομηνία: Κυριακή 01-05-2022 και έναρξη από τις 11:00.

Περιγραφή:

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παστίδας Ρόδου «ΚΑΜΑΡΙ», για ακόμη μία φορά θα γιορτάσει την Πρωτομαγιά στην μαγευτική τοποθεσία όπου βρίσκεται το εξωκλήσι των Αγίου Γεωργίου και Ευαγγελιστή Ματθαίου στο χωριό μας.

Όπως και παλιά έτσι και τώρα καλούμε όλο τον κόσμο να δώσει το παρών στον Άη Γιώργη όπου εκτός από την ορχήστρα μας που θα μας διασκεδάσει, παιχνίδια που έχουν περάσει στην λήθη της ιστορίας, κάνουν και πάλι δυναμικά αισθητά την παρουσία τους και περιμένουν μικρούς και μεγάλους να διασκεδάσουν όμορφα και απλά όπως είναι το τράβηγμα σκοινιού, οι τσουβαλοδρομίες, οι αυγοδρομίες κ.α.

Ο Σύλλογος μας θα λειτουργήσει κυλικείο με όλα τα απαιτούμενα.

Αρχίζουμε από το 11:00 πρωί !!!!

 

Categories: Uncategorized

Comments are closed.

Πρόσφατες Ανακοινώσεις

Έναρξη μαθημάτων Χορού 𝟐𝟎𝟐𝟐-𝟐𝟎𝟐𝟑 - Αναλυτικά το πρόγραμμα

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παστίδας "Καμάρι" ανακοινώνει ότι ξεκινάνε και πάλι κανονικά τα μαθήματα σε όλα ...

Ανακοίνωση για έναρξη μαθημάτων - Εγγραφές στα Τμήματα

【ΤΜΗΜΑ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ】 Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παστίδας "Καμάρι" ανακοινώνει ότι ξεκινάνε και πάλι κανονικά τα μαθήματα στο Τμήμα ...

Ολοκληρώθηκε το 15ο Πολιτιστικό Φεστιβάλ Παστίδας «Καμάρεια 2022»

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παστίδας «Καμάρι» πραγματοποίησε το 15ο Πολιτιστικό Φεστιβάλ Παστίδας «Καμάρεια 2022» σε συνδιοργάνωση ...

Το πρόγραμμα του 15ου Πολιτιστικού Φεστιβάλ Παστίδας “Καμάρεια 2022”

«Το πρόγραμμα του 15ου Πολιτιστικού Φεστιβάλ Παστίδας  “Καμάρεια 2022”  που συνδιοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παστίδας «Καμάρι»  με την ...

Πραγματοποιήθηκε η παράσταση “Αχ Πατρίδα μου γλυκιά" στο Ρόδον

«Πραγματοποιήθηκε η μουσικοχορευτική παράσταση με τίτλο “Αχ Πατρίδα μου γλυκιά” από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Παστίδας ...

Χορηγοί