ΚΑΜΑΡΙ

Πολιτιστικός Σύλλογος Παστίδας

Posted by kamariwp On May - 2 - 2012 Comments Off on ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΟΥ ΜΑΗ & Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ ΣΤΟΝ ΑΓ.ΓΕΩΡΓΙΟ ΠΑΣΤΙΔΑΣ

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παστίδας «Καμάρι» για ακόμη μία φορά πραγματοποίησε το «Τραγούδι του Μάη» και γιόρτασε την Πρωτομαγιά στην Παστίδα.

Το βράδυ της παραμονής της Πρωτομαγιάς τα μέλη του Συλλόγου συνοδεία μουσικών οργάνων, τραγούδησαν τον Μάη περιδιαβαίνοντας τους δρόμους και ρίχνοντας λουλούδια. Με αυτό τον τρόπο οι πρόγονοι μας καλωσόριζαν τον Μάιο, τον μήνα που η ανθοφορία βρίσκεται στο απόγειο της. Φέτος μάλιστα η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις 22:00 αντί για τα μεσάνυχτα, δίνοντας έτσι το δικαίωμα σε περισσότερους ανθρώπους να βιώσουν αυτή την μοναδική ανοιξιάτικη γιορτή.

Για 2η συνεχόμενη χρονιά ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παστίδας «Καμάρι» γιόρτασε την Πρωτομαγιά στην Παστίδα. Ο κόσμος έδωσε βροντερό παρόν στο μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου όπου εκτός από την ορχήστρα μας, παιχνίδια που έχουν περάσει στην λήθη της ιστορίας, έκαναν και πάλι δυναμικά αισθητά την παρουσία τους και διασκέδασαν μικρούς και μεγάλους όπως είναι το τράβηγμα σκοινιού, οι τσουβαλοδρομίες, οι αυγοδρομίες κ.α. Η γιάγκα έκανε τους μεγαλύτερους να θυμηθούν και τους νεότερους να μάθουν αυτό τον διασκεδαστικό χορό που μεγάλωσε γενιές και γενιές. Εκτός από παιχνίδια και χορούς είχαμε και διάφορες καλλιτεχνικές εργασίες για τα παιδιά όπως χειροτεχνία και κατασκευές ενώ και η ζωγραφική προσώπου έδωσε ένα εορταστικό χρώμα στους μικρούς μας φίλους.

Το Δ.Σ. θα ήθελε να ευχαριστήσει και δημοσίως την Εκκλησιαστική Επιτροπή του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Παστίδας για την συμπαράσταση της, τα μέλη μας που για ακόμη μία φορά φρόντισαν ώστε οι εκδηλώσεις να στεφθούν από πλήρη επιτυχία ενώ στέλνει τις ευχές όλων μας για ταχεία ανάρρωση στο μέλος μας Ευαγγελία Τσερπέ-Φτάρα που βρίσκεται στο κρεβάτι του πόνου.

Οι φίλοι που σερφάρουν στο διαδίκτυο μπορούν να ενημερώνονται για τις δραστηριότητες μας μέσω της ιστοσελίδας μας www.kamari-pastida.gr διαβάζοντας τα δελτία τύπου-ανακοινώσεις και βλέποντας φωτογραφίες ή video απ’όλες τις εκδηλώσεις μας & στο Facebook (Καμάρι Πολ.Συλ.Παστίδας Ρόδου).  

 

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QCfuEytKtsk

Categories: Uncategorized

Comments are closed.

Πρόσφατες Ανακοινώσεις

Έναρξη μαθημάτων 𝟐𝟎𝟐3-𝟐𝟎𝟐4 – Αναλυτικά το πρόγραμμα

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παστίδας "Καμάρι" ανακοινώνει ότι ξεκινάνε και πάλι κανονικά τα μαθήματα σε όλα ...

Πρόγραμμα 16ου Πολιτιστικού Φεστιβάλ Παστίδας “Καμάρεια 2023”

«Πρόγραμμα 16ου Πολιτιστικού Φεστιβάλ Παστίδας “Καμάρεια 2023” που συνδιοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παστίδας «Καμάρι» με την ...

Ανακοίνωση για ειδικές βραβεύσεις

Παρακαλούνται οι μόνιμοι κάτοικοι Παστίδας που έχουν πετύχει οποιαδήποτε Πανελλήνια ή Παγκόσμια διάκριση σε οποιονδήποτε ...

Ανακοίνωση για εισαχθέντες σε ΑΕΙ σχ.έτους 2022-2023 μόνιμους κάτοικους Παστίδας

Καθότι τα σχολεία σύμφωνα με τη νομοθεσία περί προσωπικών δεδομένων δεν επιτρέπεται να μας παρέχουν ...

Ανακοίνωση για Αριστούχους Μαθητές Γυμνασίου-Λυκείου 2022-2023 μόνιμους κάτοικους Παστίδας

Καθότι τα σχολεία σύμφωνα με τη νομοθεσία περί προσωπικών δεδομένων δεν επιτρέπεται να μας παρέχουν ...

Χορηγοί