ΚΑΜΑΡΙ

Πολιτιστικός Σύλλογος Παστίδας

Posted by kamariwp On August - 31 - 2012 Comments Off on ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ

(Καθ΄όλη την διάρκεια του 6ου Πολιτιστικού Φεστιβάλ Παστίδας, στο περίπτερο στο Συλλόγου)

1. Τμήμα Ζωγραφικής                       Δασκάλα : Αικατερίνη Αντωνά

2. Τμήμα Παραδοσιακών Χορών      Χοροδιδάσκαλοι:

                                                          Σιαλούπ Ιωσήφ

                                                          Κυριαζή Κυριακούλα

3. Τμήμα Χορού – μπαλέτο, jazz, hip-hop & σύγχρονο

                                                          Χοροδιδάσκαλος: Καίτη Κακάκη

ηλικίες για το μπαλέτο             : από 4 ετών και άνω
ηλικίες για το jazz                    : από 7 ετών και άνω
ηλικίες για το hip hop              : από 10 ετών και άνω
ηλικίες για τον σύγχρονο χορό : από 10 ετών και άνω

Βιογραφικό

Σπουδές: πτυχίο Ανώτερης επαγγελματικής σχολής χορού Άννα Πετροβα και παρακολούθηση σεμιναρίων με διακεκριμένους χορευτές και δασκάλους χορού. Εμπειρία: 3 χρόνια σε αναγνωρισμένες από το κράτος σχολές χορού.

 Κλασικό Μπαλέτο :  Πρόκειται για εξευγενισμένη ανθρώπινη κίνηση και έκφραση που απαιτεί λεπτές δεξιότητες δύναμης, συντονισμού και αίσθησης του χώρου και του εαυτού μας. Ρυθμός, κίνηση, μουσίκη σε ένα όμορφο, μελωδικό μάθημα πολιτισμού και τέχνης για τα παιδιά. Το παιδί χορεύει, γυμνάζεται και κοινωνικοποιείται.
 Hip Hop :      Hip-hop dance αναφέρεται σε ένα είδος χορού που χορεύεται κυρίως με μουσική χιπ-χοπ ή που έχει εξελιχθεί ως μέρος του πολιτισμού hip-hop. Αυτό περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα των μορφών και ιδίως το poping- locking, που αναπτύχθηκαν τη δεκαετία του 1970 από μαύρους και λατίνους Αμερικανούς. Αυτό που χωρίζει το είδος χορού hip-hop από άλλες μορφές του χορού είναι ότι συχνά είναι freestyle και είναι πολύ  δυναμικός χορός!
Jazz :   ένα είδος σύγχρονου, θεατρικού χορού! Χορεύεται με μοντέρνα δημοφιλή  μουσική αλλά και την  αυθεντική jazz μουσική, με τους ζωηρούς και αισθησιακούς ρυθμούς.
 Σύγχρονος χορός :  Ο σύγχρονος χορός στηρίζεται στις βασικές γνώσεις-τεχνική του κλασικού χορού και προχωράει πέρα από αυτές. Τα παιδιά μαθαίνουν να χρησιμοποιούν το βάρος τους, μαθαίνουν να χρησιμοποιούν το πάτωμα καθώς συνειδητοποιούν ότι μπορούν να κάνουν πολλά διαφορετικά πράγματα με αυτό, χρησιμοποιώντας όλα τα επίπεδα του χώρου.Αναπτύσσει την μουσικότητα, καθώς χρησιμοποιούνται διαφορετικοί ρυθμοί.Βασίζεται στην ελευθερία των κινήσεων και στις φυσιολογικές στάσεις του σώματος, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι δεν είναι εξίσου απαιτητικό στην τεχνική του όπως και ο κλασσικός χορός. Περιλαμβάνει τον αυτοσχεδιασμό, προσωπική έκφραση και ομαδικότητα. Επίσης περιλαμβάνει και ασκήσεις yoga και pilates για εκγύμναση και ελαστικότητα.

4. Χωροδιακό Εργαστήρι                            Μαέστρος : Δημήτρης Χαλκιάς

Βιογραφικό

Ο κ. Χαλκιάς είναι Αριστούχος απόφοιτος του τμήματος μουσικών σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, στην Διεύθυνση Ορχήστρας. Έχει σπουδές στο πιάνο και τα θεωρητικά στο Εθνικό Ωδείο (κεντρικό Αθηνών). Εκτός των άλλων, έχει μεγάλη εμπειρία στο χορωδιακό είδος, μιας και υπήρξε, στην 30χρονη καριέρα του, χορωδός και σολίστ μεγάλων χορωδιών, πιανίστας και μαέστρος, με συναυλίες σε πολλές αίθουσες και θέατρα της Ελλάδας και του Εξωτερικού. Ακόμα, έχει δισκογραφική δουλειά με Έλληνες τραγουδιστές.

Το Χορωδιακό Εργαστήρι οργανώνει νέα τμήματα χορωδίας (Ενηλίκων και Παιδική). Σκοπός της δημιουργίας αυτών των τμημάτων είναι,  η ευαισθητοποίηση και η συμμετοχή σε μια δραστηριότητα που θα διδάξει, θα διασκεδάσει και θα προσφέρει δυνατές μουσικές εμπειρίες.    Το  ρεπερτό-ριο των χορωδιών θα κινηθεί σε όλο το μουσικό φάσμα. Από το παραδοσιακό τραγούδι μέχρι την αναγεννησιακή μουσική. Από το ανέβασμα μικρών μουσικο-θεατρικών παραστάσεων μέχρι μιούζικαλ. Στα σύνολα μπορούν να συμμετέχουν όλοι.

 

 

Categories: Uncategorized

Comments are closed.

Πρόσφατες Ανακοινώσεις

Έναρξη μαθημάτων 𝟐𝟎𝟐3-𝟐𝟎𝟐4 – Αναλυτικά το πρόγραμμα

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παστίδας "Καμάρι" ανακοινώνει ότι ξεκινάνε και πάλι κανονικά τα μαθήματα σε όλα ...

Πρόγραμμα 16ου Πολιτιστικού Φεστιβάλ Παστίδας “Καμάρεια 2023”

«Πρόγραμμα 16ου Πολιτιστικού Φεστιβάλ Παστίδας “Καμάρεια 2023” που συνδιοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παστίδας «Καμάρι» με την ...

Ανακοίνωση για ειδικές βραβεύσεις

Παρακαλούνται οι μόνιμοι κάτοικοι Παστίδας που έχουν πετύχει οποιαδήποτε Πανελλήνια ή Παγκόσμια διάκριση σε οποιονδήποτε ...

Ανακοίνωση για εισαχθέντες σε ΑΕΙ σχ.έτους 2022-2023 μόνιμους κάτοικους Παστίδας

Καθότι τα σχολεία σύμφωνα με τη νομοθεσία περί προσωπικών δεδομένων δεν επιτρέπεται να μας παρέχουν ...

Ανακοίνωση για Αριστούχους Μαθητές Γυμνασίου-Λυκείου 2022-2023 μόνιμους κάτοικους Παστίδας

Καθότι τα σχολεία σύμφωνα με τη νομοθεσία περί προσωπικών δεδομένων δεν επιτρέπεται να μας παρέχουν ...

Χορηγοί